coverontwerpen voor het magazine Basis
coverontwerpen voor het magazine Basis
coverontwerpen voor het magazine Basis

let's talk about

Basis

Basis brengt 11 keer per jaar nieuws en achtergrond bij de onderwijsactualiteit en brede maatschappelijke ontwikkelingen. 

twee spreads
3 spreads van het magazine basis
3 spreads van het magazine basis
3 spreads van het magazine basis

In het hart van het magazine vindt de lezer een uitneembaar middenkatern in een aparte stijl, met een speciaal daartoe ontwikkelde illustratiereeks. Het middenkatern Leer-kracht brengt nieuws en inzichten over educatie. Om bij te houden en te bundelen.

twee spreads

In een magazine voor leerkrachten kan je maar beter bij de les blijven. Neem nu het leescomfort. Leescomfort gaat over veel meer dan lettergrootte alleen. Het is de combinatie van lettergrootte en interlinie, het aantal woorden of lettertekens op een regel, de regelbreedte, de afbreking en uitvulling, globale tekstlengte, opbouw van de pagina, enzovoort. Er schuilt heel wat ‘wetenschap’ achter het toegankelijk maken van een magazine voor een breed doelpubliek. Het gebruik van tekstankers bijvoorbeeld zorgt voor een substantiële verhoging van het leesbereik. ‘Kleine’ foutjes, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van tussentitels op de verkeerde plaats zorgen ervoor dan weer dat lezers afhaken en het artikel overslaan. Gevaert Graphics legt de lat hoog. Een bank vooruit en een kus van de juf!

spread basis
Client
COV
They said
'Bedankt gevaertgraphics voor de bijzonder mooie en frisse opmaak van Leer-kracht telkens weer.'
Redactie Basis
Share