Rosa Negra Flessen
Rosa Negra Flessen
Rosa Negra Flessen

let's talk about

Rosa Negra

Tijdens een campagnebespreking van een top-event kwam de opdrachtgever met een - op het eerste zicht wat vreemde - bijvraag: 'Welk bier kan ik serveren op een trendy events als dit? Ik wil dat noch de smaak, noch het glas, noch het flesje moeten onderdoen qua look en feel bij de bijzondere cocktails die er geserveerd worden.' Waarop iedereen zijn parate bierkennis blootgaf, maar de zin meestal afmaakte met: neen, dat is het niet echt.

Oplossing: we stappen naar een brouwer en laten een nieuw bier brouwen waarvan het smakenpalet afgestemd is op wat we willen. Tegelijkertijd gaan onze ontwerpers aan de slag met de ontwikkeling van een nieuw flesje, glas en verpakking. Enkele bierproeverijen en ontwerprondes later stonden in onze ontvangstruimte enkele boxen te blinken met een nieuw biertje 'Rosa Negra'. Santé.

Rosa Negra Logo
Rosa Negra Logo
Rosa Negra Logo

Bij het ontwerp van het flesje waren er enkele vereisten waar we rekening mee moesten houden. Het flesje mag niet direct doen denken aan een bierflesje, maar - eens je weet dat het een bierflesje is - moet het toch wat doen denken aan een 'craftbrew', zij het in een hip jasje. Etiketten waren uit den boze want die zien er volgens de opdrachtgever niet altijd 'strak en clean' uit. De keuze viel op een productie in zwart mat glas met een rechtstreeks opdruk op het flesje in glanzende zwarte lak gecombineerd met wit. 

Rosa Negra Flessen
Client
Rosa Negra - U.F.O. - Guido D.
They said
‘We zijn telkens opnieuw verrast door de veelzijdigheid van Gevaert Graphics. Zij hebben ons bijgestaan van productontwikkeling tot productlancering.’
Share